tisdag 22 februari 2011

Ut med det gamla!

Det må ännu vara lite tidigt att börja tala om vår och sånt men i takt med att den infallande strålningen i det synliga spektrat (liksom i IR om man har riktig tur) ökar så börjar livsandarna gäspa och sträcka på sig efter vinterdvalan. Ämnesomsättningen börjar gå upp, matlådorna* blir tyngre och längtan efter nya inlines börjar uppta processortid. Beach 2011 spikas och skivstången dammas av. Förnyelse är stridsropet!

Häromdagen initierades en av de största förändringarna på länge i och med att jag oavsiktligt lyckades separera vitala delar av mina glasögon ifrån varandra. Haveriutredning tillsattes omedelbart och rapporten visar på svår materialutmattning i flera bärande delar av konstruktionen. Fältmässiga reparationer återställde så mycket funktionalitet att glasögonen kan bäras förutsatt att man inte dansar disco och därtill helst har huvudet tankfullt på sned likt en dansk demonarkitekt som funderar på om han just ritat ett operahus eller en skateboardramp.

Besöket hos optikern var både angenämt och skräckinjagande om man börjar med synundersökningen och slutar med notan. Min syn är fortfarande så bra att jag enligt lagen om alltings jävlighet får köra bil utan korrektion (kraven är på tok för låga! Hu!). För att vara medelålders har jag tydligen väldigt ungdomliga ögon och övriga faktorer är väl inom parametrarna. Att välja nya bågar brukar vara en långdragen urvalsprocess som spänner över flera dagar men nu brådskade det ju att ersätta de trasiga varför jag och optikern genomförde en slags okulär variant på speed-dating. Han och hans kollegor parkerade mig framför en spegel varefter de likt sparvar med en gökunge i boet matade mig med en aldrig sinande ström av förslag. Detta gav snart som resultat att vi kunde börja definiera en del grova urvalskriterier och renodla urvalet tills det bara återstod ett par tre riktigt intressanta finalister. I detta skede gjorde jag som jag brukar; jag släppte sargen, kastade mig i bollhavet, röstade på riksdagspartiet med sötast vallokalsrepresentant... lät magkänslan bestämma helt enkelt.

Min mage har fruktansvärt bra smak enligt den gamla fina ekonomiska teorin att "dyrt är bra". Jag må inte ha världens bästa koll eftersom det var länge sedan jag handlade glasögon men det kostade mig nog en ny rynka i min väderbitna panna när jag lärde mig att kostnaden landade på 50% över vad jag ville minnas att jag betalat tidigare (solklart ålderstecken; "det var bättre förr och fy vad snapsen är dyr och var ÄR färdtjänsten..."). Jag ber att få återkomma med en utförligare rapport om "en vecka.. tio dar" när jag har ett resultat att visa upp, men kan väl tills dess släppa spoilern att framtiden för Rillemans nylle stavas "Gucci".

*(se "Socialism"; smittsamt virus, bäraren av samma kallas "sosse". I det tidiga stadie jag nu befinner mig intalar jag mig att jag "bara är så trött på maten på lunchrestaurangen..". Enda kända botemedel är större lottovinst.)

3 kommentarer:

NLC sa...

"bättre eller sämre? bättre eller sämre?" ;-)

Rilleman sa...

Två optiker som har sex? :-D

NLC sa...

Präxis! :-D