lördag 11 juni 2011

Rilleman takes a bow


Efter en stillsam frukost passade jag på att rasta Defenderdjuret på en färd upp till skyttecentrum i Jägarvallen. Där huserar numera även Linköpings Bågskytteklubb sedan deras stuga i Rydsskogen brann ner för två år sedan. På lördagarna kör man träningspass för hugade skyttar och jag tänkte se om det är något som passar mig. Pistolskytte i all ära men bågen är mer i linje med mina filosofiska värderingar kring detta med projektilvapen. Dessutom är det skönare för öronen.

Instruktören på plats gjorde ett mästerligt arbete med att "fånga upp" mig och utan att jag egentligen märkte hur det gick till hade jag utrustats med koger, pilar, tab (fingerskydd), armskydd och en enklare båge. Efter att först ha gjort ett "torrdrag" i tomma luften för att visa att jag är högerskytt konstaterade instruktören att jag har ståtligt långa armar (185 cm kram, bara att fråga!) och bytte genast ut bågen mot en längre och något kraftigare. Jag ursäktade armlängden med att Mor blev omkullsprungen av en orangutang under graviditeten.

Efter en kort instruktion i handhavande och teknik var det dags att skjuta en trio pilar från ca 12 meter. Det gick bra, även om jag genast kände att jag inte hade någon större koll på vad jag gjorde. Några blixtsnabba förbättringsförslag senare började jag klättringen uppför inlärningskurvan. Av de 12 pilar jag sköt innan jag var nöjd så fick jag till en där allt bara stämde och där jag på något sätt vaknade till först när pilen satte sig i tavlans mitt. Jag trivdes med skyttet, tyckte att det verkar vara en bra förening och kommer att börja skjuta med dem två kvällar i veckan framöver.

Enda smolket i bägaren var att min inledningsvis usla skjutteknik orsakade att jag slog strängen i underarmens muskler. Man får imponerande sår i skinnet, blir spännande att se blåmärkena utvecklas. På vägen hem gjorde jag ett kort stopp ute på Ikano och lärde där medtrafikanterna att Defendrar har svängradier som förstoppade mammutar... Fin bil.

(Svaret på den uppenbara frågan är NEJ; jag kommer inte att skaffa mig en mössa med fjäder i, bära tights eller umås med några "merry men"!)

7 kommentarer:

NLC sa...

Inte ?

Sven Wennerström sa...

Jag ställer mig lika frågande som Nisse: inte?

Rilleman sa...

Nope. Äntligen en sport helt befriad från allt vad dorky pants heter! Yay..

NLC sa...

OK, för brallorna. Men mössan då ?

Rilleman sa...

Eventuellt kan jag tänka mig en tropikhjälm.

Sven Wennerström sa...

Om inte mössan, kanske bara en fjäder?

Anonym sa...

Hej! Jag och Jenny (alltså de som brukade bo i stallet på bustorp men som inte hade 4 ben och svans) undrar om ni har någon aktivitet planerad när mor din fyller år? /Karin