lördag 30 juli 2011

Slö lördag

Efter att under arbetstid ha varit på klospetsarna konstant i fyra veckors tid tog min kropp sovmorgon till 10.30 i morse. En seg och oengagerad frukost (kaffe, nudlar, tonfisk och ballerinakex... fråga inte) senare tog jag mig i kragen och bestämde mig för att slänga en massa skräp och återvinningsmaterial. En perfekt ursäkt för att köra lite Defender. :-)

Återvinningsanläggningen i Malmslätt/Jägarvallen var naturligtvis stängd och på sedvanligt manér lade jag om planen till att istället omfatta ett besök på den nya utställningen om katapultstolar på Flygvapenmuséum. Det var gott om folk där men en Defender har en inbyggd förmåga att kommendera en plats även på en välfylld parkering så det gick utan problem.

Själva utställningen var inget att hänga i julgranen, man ser mer intressanta saker när man röjer i föräldrarnas förråd, och jag lärde mig inget nytt. Jag tog en snabb sväng genom resten av salarna för den skull det tillkommit något nytt. Till min glädje har man nu lyckats få nya salen ("Kalla Kriget") att se lite mindre gles ut genom att ställa in en Hkp 4.


Precis när jag skulle ge mig av hemåt nåddes mina öron av ljudet av gråt och hulkanden, härörande från två olyckliga ynglingar som helt uppenbart kände sig lite omotiverat föräldralösa. Jag tog på mig min mest förtroendeingivande min och förklarade i lugnt tempo det kloka i att söka upp personalen i kassan om man kommit ifrån/tappat bort någon och eskorterade killarna dit. Väl där hann jag bara börja presentera problemet för en mycket mormoderlig kvinna i butiken innan killarna själva identifierade sin mor en bit bort och därefter rusade i hennes något förvånade armar som två jaktrobotar mot en Sovjetisk trupptransport över Visby. När även Mor fått läget klart för sig fick jag ett så tacksamt leende att jag nästan välte. Med lite tur lärde sig alla nåt på kuppen.

För att kompensera dagens uppbyggnad av god karma tänker jag bli berusad. In progress. ~:-)

2 kommentarer:

Lennart sa...

ASSÅ:Antingen

"innehålla" ELLER "omfatta"
INTE INTE INTE INTE INTE:

innefatta

FY FY FY FY FY FY FY FY FY FAAN...
\L

Rilleman sa...

I stand corrected.