onsdag 26 augusti 2009

Back online

Stort grattis till Christina och Sven som nu är väldigt, väldigt gifta! Med varandra. Som bestman behövde jag bara stå och se grundsnygg ut i kanten på bilden. Det är märkligt att en frack lockar fram det bästa i mannen, man känner sig genast så oerhört sofistikerad och kan nästan känna hur allt ifrån svansföring till stamtavla förbättras medan man kämpar med att knyta rosetten (ety en sådan SKALL knytas om du aspirerar på att bära frack. Det är INTE snobberi, en färdigknuten rosett vore i detta sammanhang som att äta rysk kaviar ur Uma Thurmans navel... med plastsked.)

Senaste tiden har spenderats på arbetsplatsen på Tholmarks och med förberedelser för antingen svensexa eller vigsel. Det är roligt att ha många järn i elden även om det går ut över bloggandet. Ett problem i sammanhanget är naturligtvis att man inte kan blogga om sånt som är hemligt för delar av läsekretsen och för att inte oavsiktligt avslöja något har jag låtit mina stackars läsare svälta.

Israels regering, den globala politikens egen DAMP-unge, visar gammal god form när de svarar på artikeln i Aftonbladet om misstankarna om att Israeliska soldater skördar mänskliga organ hos tillfångatagna palestinier. Närmare bestämt gäller konflikten den svenska regeringens vägran att, i strid mot Svensk grundlag, offentligt fördöma tidningen som skrivit artikeln. I princip alla, från Israels Statsminister, via några före detta ambassadörer till Israels svar på Lill-Babs har fräst och rasat som en Bert Karlsson efter melodifestivalen. Modus operandi verkar här vara det vid det här laget väl inövade "slå först, slå lite till, låt någon annan slå medan du tar igen dig och glöm för allt i världen inte att berätta att du är förföljd.. Och slåss!". Metoden har finslipats under alla konflikter ända sedan den moderna Israeliska staten bildades. Intressant att den nu tillämpas i internationell politik. Två saker har länge stört mig. Ett; Hur kan det komma sig att de flesta israeler som syns i intervjuer förefaller vara sansade människor som gärna ser ett slut på våldet medan deras politiker oftast framstår som en flock velociraptorer med sura uppstötningar och PMS? Två; Varför låter övriga världen Israel hållas? Andra länder har satts under partiell internationell tvångsförvaltning via FN-mandat för långt sämre skäl än de som nu föreligger. Att försvara sig mot angrepp idag är en sak, att försvara dagens politiska utspel genom att spela ut samma gamla "Dom-andra-är-dumma-med-oss-kort" som alltid funkar lika dåligt som att rättfärdiga fortkörning med att någon åt upp ens limstift på dagis. Hur tar man ett land i örat?

Hösten nalkas även om man inte känner av det under de varma sensommardagarna. Morgonen och kvällen tenderar att vara lite kulen och de nyinryckta studenterna vinglar hem med frusna fötter i äventyrssandalerna. Jag gillar hösten. Allt lugnar ner sig och det är som om hela tillvaron optimeras för promenader i sval luft och mysiga hemmakvällar under en filt med varm choklad med ett uns rosépeppar, "Solitary man" av Johnny Cash i högtalarna och 3000 sidor episk Science-fiction att plöja. Det är så bra att man borde dela det med någon. Är det möjligt att få vårkänslor på hösten? Det vore ju lite som att åka skridskor på somm...

2 kommentarer:

NLC sa...

"Solitary Man", ja det är en fin låt av mannen i svart :-)

Björn sa...

Lååångtråkigt!
Hoppas att hösten stimulerar din skrivklåda så att den kliar lite mer.