torsdag 12 augusti 2010

Udda observationer

Sommaren har på intet sätt släppt taget om dagarna samtidigt som kvällar och nätter börjar vänslas lite med hösten. Semesterperioden (som i vanlig ordning inte drabbat mig personligen) är över för den här gången och vi är nu nästan full besättning på firman igen. Det har fungerat bra även när vi varit få men har stundtals varit ansträngande för både kropp och sinne när kunderna hopat sig. Vikten av rutin, samordning, kommunikation och framförhållning har aldrig varit tydligare. Jag trivs utmärkt på firman och blir kvar ett tag till. Så länge jag upplever nya saker varje dag så har jag inte tråkigt. :-)

Under augusti månad har jag satt mig för att i så stor utsträckning som möjligt undvika socker och sötsaker. Jag har länge haft en irriterande ovana att stoppa i mig snask när jag borde ta en macka eller något annat med ett mer substantiellt näringsinnehåll. Att tala om ett sockerberoende låter ju dramatiskt men det är inte alls osant. Kroppens respons på sockret liknar den hos flera andra betydligt farligare droger och jag har genomlidit milda abstinensbekymmer liknande de jag sett hos personer som slutat röka. För att göra det enkelt för mig så har jag formulerat den enkla regeln "Inget socker!" och sedan slaviskt följt den. Efter snart två veckor börjar jag känna effekterna i form av att jag nu vill ha riktig mat när hungern gör sig påmind och att jag tittar på godis med närmast avsmak. Det är för tidigt att säga efter bara två veckor men i takt med att kolhydrater ersätts med en mer proteinrik diet så tror jag att ämnesomsättningen börjar ställas om en aning och med lite tur börjar jag lägga på mig lite vikt igen. Efter snart 20 år är det fan på tiden. Min blodsockernivå är i alla händelser mer stabil nu än tidigare och det är gott eftersom den är direktkopplat till mitt humör.

Ett annat pågående projekt är att göra mig av med så mycket som möjligt av de gamla prylar som bara samlar damm i lägenheten. En del saker är lättare att skiljas ifrån än andra. Blocket är din vän...

5 kommentarer:

Sven Wennerström sa...

Finns Steven's-hojen kvar?

Rilleman sa...

Det gör den, även om värdet på den emotionella skalan för tillfället är högre än vanligt. I ekonomiska termer är värdet oförändrat. Special price. Only 4 U! :-)

NLC sa...

Fan, å jag som lovat att inte köpa fler cyklar. I år...

Rilleman sa...

@NLC: Lovade du att inte köpa fler cyklar i fjol? Att antedatera ett kvitto är ju kanske etisk förkastligt men inte särskilt svårt. :) Alternativt så "bokför" du den som samlarobjekt.

NLC sa...

Jo, det gjorde jag nog. Men den cykel jag köpte i år var ju mest av medkänsla. Och det var faktiskt C som frågade om jag ville köpa den...

Samlarobjekt förvarar vi antingen långt inne i garderober eller högt uppe på vinden, tveksam om jag kommer ha mycket nytta av en cykel där ;-)