onsdag 8 december 2010

Konstigheter och kontraster

Efter att under de senaste dagarna har fått ge upp den ena striden efter den andra mot det entropiska förfallet i verksamheten har jag nu uppnått ett slags ekvilibrium och förklarar onsdagens resultat såsom 0-0. Prognosen är att jag fr.o.m. morgondagen kommer att bryta ny mark och därmed kunna beta av högen med uppgifter som fått vänta på bättre tider.

I brist på inspiration nog att trakassera/dissekera/raljera så vill jag som en ringa kompensation dela med mig av ett par bilder tagna under arbetsdagen. När jag tänkte spola av bilen lät detta sig inte göras med följande skriftliga motivation:


När det mesta fnissandet lagt sig började jag fundera på om det kunde vara så att lappens författare faktiskt är så förtjust i att smörja lastmaskiner att det rätteligen kan beskrivas som underhållande? Eller dukas det upp för konsert? Vår tvätthall torde ha en ganska oförlåtande akustik men detta är ju inget som hindrar att man kör ett uruppförande av "Adagio för två slampumpar och en tvillingkap".

Dagens andra bild härör från min resa med Defendern bort mot vårt kontor via glasmästaren för att få prisuppgift på en ny sidoruta till flakkåpan (Det blev dyrt. Dyrt är bra, men mest dyrt). På vägen anmodades jag ta med en del festparafernalia tillbaka emedan det under kvällen vankas nån slags demokväll av elverktygsnatur. Pappmuggar, kokplattor mm lastades in i Defenderns generösa arsle. Dock så hickade jag till och fick ett nytt skrattanfall när jag lastat ljusstakarna.


Kontraster brukar förhöja värdet av en bild, detta har fotografer varit överens om i alla tider. De rent fotografiska värdena av ovanstående må vara klena men innehållsmässigt så blir det en utmaning att hitta större kontraster än mellan en kolsvart Defender och de fem kandelabrarna som för tillfället ockuperar flaket.

(Flaket ÄR stort nog för en romantisk middag för två. Ska bara hitta kvinnan som faller för raggningsrepliken "Vill fröken följa med hem och tända bakljusen på min bil?")

1 kommentar:

Kent sa...

Jag tycker tvätthallen borde vara öppen när det är underhållning...?