tisdag 8 mars 2011

"A 4x4 is ..porn"?

För den som kör en Land Rover Defender är serien "A 4x4 is born" med Mark Evans ett absolut måste. Där får man under dryga tiotalet (15?) halvtimmeslånga avsnitt följa Evans m.fl. under restaureringen av en slags Land Rover/Range Rover-hybrid. Resultatet är maffigt och det vattnas i munnen när man får följa med i alla intrikata detaljer som plockas ihop.

För den som nu inte har flera timmar kan jag rekommendera en något kortare variant på samma tema. Kom inte och säg att Defendern inte är lättmekad... :-)

6 kommentarer:

Markus Reimer sa...

Ett par kommentarer:
Endel var bortredigerat.
Dels såg vi aldrig vänster dörr monteras, inte heller några bromsledningar eller avgassystem.

Men framför allt hade han tagit och klippt bort alla moment där man står med en plåtbit i handen och funderar på var faan den skall sitta. :)

Efter dethär känner du dig lite dum som *köpte* din va? :)

Rilleman sa...

Senaste tiden har jag mest skruvat fönster. Vevar man ner förardörrens ruta lite för kvickt så blir den sur, säger "klonk" och leker kurra-gömma nere i dörren. Tre skruv för att fixa, kan snart göra det i sömnen. :-)

Bromsledning är överflödigt på en Landrover, de funkar ändå aldrig, man motorbromsar. ;-)

I övrigt har du ju helt rätt. Min nästa bil bygger jag av plåtar som jag klipper och bockar själv.

Marika sa...

Du som gillar manliga saker borde kolla in serien "Ax Men"! Amerikansk serie om, tja väldigt manliga män, yxor, sågar och stora träd helt enkelt. ;-)

Kent sa...

Ser ut som när jag mekar/reparerar/bygger mm. Allt jättefort och rätt från början. Alla prylar precis där de ska vara.

...?

Rilleman sa...

@ Marika: Hej! Long time no hear from! Ax Men var ju nåt jag missat. Det är ju så att man sneglar på flanellskjortan i garderoben. :-) Motorsågar får jag annars nog av på jobbet där dåliga människor hyr dem, har sönder dem och allmänt beter sig.

@ Kent: Det viktigaste är att man inte arbetar fortare än att man hinner med sin arbetsöl! Jobbet kan man ju alltid göra om senare.

Marika sa...

Rilleman: Ja det var ett tag sen :-) Läser och fnissar åt din blogg regelbundet dock. Ja flanellskjortan är ett måste i Ax Men. Och de använder iofs motorsågar också men det är ju gigantiska träd! Bäst är the loggers som befinner sig i Lousianas träskmarker (alligator country) och hämtar stockar från vattnet. På natten. När är alligatorerna som mest vakna? Just det. Där pratar vi Manligt !