fredag 12 mars 2010

Hur kan ett grönt parti INTE vara försvarsvänligt??

Tack till Jonas som gjort mig uppmärksam på en av de större dumheter som publicerats på webben. Följande är saxat från Miljöpartiets sida och berör ämnet försvar:

"Vårt mål är en värld i fred och global militär avrustning.

... Militärens uppgift ska vara att delta i internationell krishantering, på FN-mandat, för att möjliggöra humanitär nödhjälp i konfliktområden och skilja stridande parter för att möjliggöra fred. På sikt vill vi avskaffa det militära försvaret helt."


Detta är alltså sagt av människor som kom in i riksdagen därför att andra människor en gång i tiden trodde att det skulle vara bra för en bunt döda sälar. Jag respekterar personer som vågar sätta upp djärva mål men sågar brutalt de som inte lyckas behålla kopplingen till verkligheten eller är blinda för andra konsekvenser av sina handlingar än de man själv vill ha. Det vore intressant att se om medlemmarna i Miljöpartiet är villiga att uppfylla målet att skapa en ickematerialistisk värld utan inbrott genom att helt ta bort sina ytterdörrar hemma? Det är ju konsekvensen av vad de föreslår fast på en nationell skala när det gäller Sveriges försvar.

Jag ber att få lämna följande replik:

"Miljöpartiets uppgift skall vara att utgöra mellanrum mellan 'Miljömupp' och 'Miljöproblem' i ordboken, utgiven av Svenska Akademien, för att möjliggöra för gemene man att skilja på riktiga politiska partier och sälkramande idealister. På sikt vill vi avskaffa Miljöpartiet helt."

Inga kommentarer: