söndag 1 maj 2011

QSO!

Istället för att fira Socialistisk Julafton har jag har idag avlagt ett godkänt SSA-prov för amatörradiocertifikat. Jag har förvisso studerat flitigt men var ändå tacksam för att ha fått en generös och förstående provförrättare (Tack till SM5YMS!). När papperskvarnen inom några dagar har malt färdigt bör den spotta ur sig en officiell anropssignal som jag framgent kan använda på de upplåtna banden. Kursen som sådan har varit intressant och precis så stimulerande som jag hoppats på. Jag märker att det gjort mig gott att börja plugga igen. Stort tack även till Göran (SM5YNB) och Johan (SA5BNU) som hållit kursen i regi av Radioklubben Östra!

Det är i skrivande stund lite oklart exakt vad för slags radio jag kommer att satsa på. En del av beslutet kommer att baseras på om och hur jag lyckas lösa antennfrågan. Det är inte särskilt populärt att bestycka hyresvärdens tak med alla de spröt och ledare en god mottagning kräver... Roligaste idén hittills är faktiskt att ta en av våra egna bomliftar på årshyra och ha den som antennmast utanför lägenheten. :-D (En annan populär idé är att med enkla medel uppgradera Defendern till en Ratgb, fast då lär jag väl snart börja sova i bilen... ;-)

Som det gamla ordstävet säger; "No rest for the wicked"... nu när radiocertet är i hamn byter jag genast en bokhög mot en annan och börjar läsa till teoriprovet för BE-behörighet den 11:e maj. Att höja gränsen för vad Defendern får dra från dagens mjäkiga 750 kg till maximala 3500 kg är ju närmast ett måste. Efter detta har jag inga spikade planer men är sugen på att lära mig ett nytt språk eller på att repetera lite matte.

6 kommentarer:

Sven Wennerström sa...

Eller kanske lite POF, AL/OP, AGK, FPP och HPL samt lite annat som kan vara bra att ha...?

Sven Wennerström sa...

Förresten, när jag ändå har dig på tråden... minns du en gång på tekniska muséet i Stockholm, eller behöver jag friska upp ditt minne?

Rilleman sa...

Det är just SSA som bemannar stationen på Tekniska, och JA, hur skulle jag kunna glömma den upplevelsen... eller den oerhört kreativa lösning du presenterade. :-)

Björn sa...

Som gammal signalist kan jag meddela att Ratgb-killarna inte var de starkaste signalerna i spektrat. En föll ner.

Civing M kanske?

Robert Allert sa...

Nu när du är med i radioklubben östra så tycker jag att du kan styra upp deras eminenta hemsida. Den är full av stavfel och särskrivningar. Jag ryser av blotta tanken :(.

Anonym sa...

Det hör tydligen till vanligheten att radioamatörer lider av analfabetism, nedsatt social förmåga eller har brist på grundläggande hygien.

Men, man kanske inte ska dra alla strån över en kam.